Prezidentka SCL Biotechnology Co., Ltd. Catherine Li. Chang, Ing. Josef Heller, MBA, předseda představenstva Primecell Therapeutics a.s., Ing. Jakub Schůrek, předseda představenstva Primecell Therapeutics a.s. při příležitosti vzniku nové společnosti SCL Biological Czech s.r.o.

Primecell Therapeutics přivádí investice z Číny v řádech milionů dolarů

Česká strana vnáší do spolupráce špičkově vzdělaný personál, laboratorní zázemí, biobanku a know-how v oblasti práce s lidskými buňkami. Naproti tomu čínská strana přináší investice v řádech desítek milionů korun a duševní vlastnictví v oblasti práce s unikátními kmenovými buňkami z lidského pupečníku. Čínské investice půjdou zejména do biotechnologického parku 4MEDi v Ostravě, nových technologií výroby, uchovávání a aplikace kmenových buněk a rozvoje biomedicíny.

Biotechnologická společnost PrimeCell Therapeutics a.s. a čínská biotechnologická společnost SCL Biotechnology Co., Ltd., která se specializuje na práci s některými specifickými typy kmenových buněk, založili společný podnik SCL Biological Czech s.r.o. dne 27. 4. 2015. Nová společnost má sídlo v biotechnologickém parku 4MEDi v Ostravě a okamžitě zahájila kroky k přípravě výroby produktů z lidských buněk v superčistých prostorách a nábor zaměstnanců.

PrimeCell Therapeutics a.s. je česká hi-tech biotechnologická společnost zaměřená na oblast regenerativní medicíny. Vyvíjí léčivé přípravky a produkty regenerativní medicíny, které zvyšují kvalitu života občanů. Společnost patří mezi evropskou špičku v oblasti buněčné terapie, tkáňového inženýrství a spolupracuje s nejvýznamnějšími světovými vědeckými institucemi na uvádění výsledků vědy a výzkumu do praxe. Společnost byla založena v roce 2007. Dceřiné společnosti PrimeCell Therapeutics a.s. jsou Národní centrum tkání a buněk a.s. a 4MEDi – Centrum buněčné terapie a diagnostiky a.s.

SCL Biotechnology Co., Ltd. je významná čínská biotechnologická společnost v oblasti regenerativní medicíny, výzkumu a uchovávání kmenových buněk. Společnost se podílí významnou měrou na výzkumu a použití lidských buněk v praktické medicíně. Současně je také důležitým popularizátorem nových poznatků výzkumu v této oblasti lékařství. Jedním z jejich vlastníků je pan Chauncey Shey, investor který stál u zrodu společnosti Alibaba, největšího internetového prodejce zboží na světě.

Národní Centrum Tkání a Buněk a.s.

Palachovo náměstí 726/2
625 00 Brno

Napište nám: info@natic.cz
Odběr pupečníkové krve: pupecnikova.krev@natic.cz